dimarts, 15 de juny del 2010

AM- Un blog denuncia els problemes de saturació de l'IES Marratxí





Si consultau el blog iesmarratxi2010.blogspot.com, podreu seguir la polèmica que envolta l'IES Marratxí. El problema de l'IES Marratxí és que ja no pot absorbir més alumnes i la saturació, com tots sabeu, provoca problemes d'espai i de manca de qualitat de l'ensenyament. Durant els canvis de classe, els passadissos del centre es converteixen en autèntiques allaus de persones que van d'un punt a l'altre i que alenteixen, considerablement, el començament de la classe següent. Segons pareix, els problemes de saturació van en augment, ja que, en els pròxims cursos, s'ha apuntat la possibilitat de xapar aules, reubicar espais, aules prefabricades... La solució d'aquest problema passa per la construcció d'un segon institut. Tanmateix aquest procés topa amb la passivitat de l'administració que, segons diuen, no hi pot fer res perquè no hi ha doblers.
Com veureu al blog, s'ha creat una “comissió de crisi” per coordinar les diferents accions que es duen a terme per tal d'intentar donar solució a un problema que cada curs s'agreuja més. Segons es desprèn dels documents del blog, vénen anys difícils per a la comunitat educativa de l'IES Marratxí.


AM - Actualitat marratxinera
Tot Marratxí
Pòrtula, informació de Marratxí
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)



             Patrocinat per...
Pòrtula, informació de Marratxí

divendres, 11 de juny del 2010

AM- La vaga tengué escassa incidència a l'institut

 





El passat dia 8 de juny tengué lloc la vaga de funcionaris convocada pels diferents sindicats i que pretenia protestar, bàsicament, per la retallada de salaris. Pel que fa als centres educatius públics de Marratxí, la vaga es notà molt poc. A l'institut de Marratxí, per exemple, gairebé pareixia un dia normal. Curiosament, abans de la vaga, el conseller Llinàs havia recomanat als pares que no duguessin els al·lots i les al·lotes als centres educatius, per evitar aglomeracions d'alumnes. Com vos hem comentat, a l'IES Marratxí les classes haurien estat normals si no fos pel detall que molts d'alumnes es prengueren la jornada de dia 8 com una festa, sense tenir en compte que molts de professors ja havien anunciat que no tenien intenció de fer vaga. Segons pareix, la reflexió que feien molts de funcionaris d'educació és que tanmateix la retallada salarial no té remei i que no es pot fer res per fer-la enrere. Per això, trobaven que, si a més de la retallada, encara hi afegíem els descomptes de la vaga, la nòmina del mes de juny podia quedar ben magre. Els més bel·ligerants (una minoria) opinaven que s'havia de fer qualque cosa per mostrar el descontent dels funcionaris amb el Govern central. De tota manera, aquells que no se sumaren a la vaga, després sí que anaren a la manifestació de l'horabaixa.



JACF
AM - Actualitat marratxinera
Tot Marratxí
Pòrtula, informació de Marratxí
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)



             Patrocinat per...
Pòrtula, informació de Marratxí