dimarts, 11 de maig del 2010

AM- Quatre pinzellades del viatge a Eivissa de la Güell-Barralet






Tal com havíem anunciat en el nostre blog de notícies Tot Marratxí, l'expedició marratxinera de simpatitzants i socis de la penya Güell-Barralet passaren el cap de setmana a Eivissa.

Dissabte dia 8, després d'una travessia ben tranquil·la, el grup visità l'acolorit mercat de ses Dàlies. Després cadascú trià un restaurant per anar a dinar a Santa Eulària des Riu. L'horabaixa, un altre pic junts, el passàrem a Sant Antoni de Portmany. En acabar la visita, tornàrem a la ciutat d'Eivissa a sopar. Segons les forces, alguns feren una passejada nocturna, d'altres s'estimaren més veure el futbol o anar a descansar directament a l'hotel.

Diumenge dematí s'organitzaren grups on, segons els interessos, uns preferien visitar la Fira Medieval i els espectacles, d'altres aprofitaren per anar a veure alguns familiars o per anar a fer una volta. Qui subscriu aquesta crònica, visità, acompanyat de l'editor Antoni Cardona (Can Sifre) el cementeri on està enterrat el poeta, assagista, traductor i dramaturg Marià Villangómez i Llobet. Villangómez és un autor que es caracteritzà per la manipulació dels elements de la naturalesa i del paisatge de les Pitiüses, com a pretext per tractar temes universals com l'amor o el temps així com la recerca de la perfecció estilística.


No, no passis, oh Temps! ¿A on m'acostes


a canvi d'aquell bé deixat enrera


per tots dos? ¿A què ve el camí rabent,


amb el rostre tombat i l'esguard fit


cap a un passat més lluny de dia en dia?


M. Villangómez Llobet: Obres completes Poesia/1. Edicions del Mall. Barcelona, 1986


Aprofitàrem per fer història i parlar, també, de la creu del segle XVII, coneguda com “Sa Creu Blanca” que es pot veure al cementeri vell. Segons pareix, fou traslladada a principis del segle XIX. Ja que hi érem també tenguérem una estona per comentar els problemes econòmics que travessen darrerament els editors per culpa de la crisi econòmica.

Les hores prèvies a la tornada tothom es relaxava anant de compres o fent la darrera visita al mercat medieval. La tornada, ben igual que l'anada, es caracteritzà per la tranquil·litat de la mar i la puntualitat del vaixell. Devers les 11:00 hores ja érem, de bell nou, a la seu de la penya Güell-Barralet a la urbanització des Pont d'Inca Nou.


JACF
AM - Actualitat marratxinera
Tot Marratxí
Pòrtula, informació de Marratxí
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)



             Patrocinat per...
Pòrtula, informació de Marratxí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada