dimecres, 9 de desembre del 2009

AM-98 Les aturades del tren i els horaris de l'institut









Des de l'institut de Marratxí s'ha iniciat una campanya de recollida de signatures amb la finalitat de reclamar al gerent dels Serveis Ferroviaris de Mallorca que s'ajustin els horaris del tren amb el del nostre institut.


La campanya consisteix en una instància on s'exposa que l'alumne/a en nom seu i en nom dels seus companys dels municipis de Santa Maria, Marratxí, Palma o d'altres utilitza el tren per anar i tornar de l'institut de Marratxí. L'institut té una aturada molt pròxima, la del polígon de Marratxí, que facilita l'arribada en tren al centre als alumnes que no vénen amb autocar, a alguns professors i a altres membres de la comunitat educativa.

L'horari del nostre centre, com el de la majoria dels instituts de les Illes Balears, és de dilluns a divendres, de 8:00 a 15:00 hores, excepte els dimecres que se surt a les 12:55 hores. Els divendres alguns cursos surten a les 14:05 hores i d'altres a les 15:00 hores. Els horabaixes l'horari del centre i de l'Escola d'Adults (ubicada al mateix institut) és de 16:03 a 21:53 hores.

Amb els horaris actuals dels trens ascendents (per a la gent de Palma, es Pont d'Inca i urbanitzacions diverses) i dels descendents (per a la gent de Santa Maria i resta de municipis de la línia ferroviària) per anar al centre l'horari és més o manco correcte i va bastant bé, però per tornar-se'n a ca seva, la majoria de vegades han de perdre uns 40 minuts d'espera, ja que es tarden uns 5 minuts a arribar a l'aturada del polígon de Marratxí. Teniu en compte que de les tres freqüències horàries, una (la que passa pel polígon a cada hora i 20 minuts) s'atura a l'estació des Figueral (a 18 minuts de cada hora), però no a la del polígon ni en cap de les estacions de Marratxí (es Pont d'Inca Nou i es Pont d'Inca) en direcció a Palma.

Per aquests motius se sol·licita que les freqüències horàries o, almanco, les que coincidesquin amb les entrades i sortides del centre, tenguin aturada a totes les estacions del terme de Marratxí, ja que es dóna la paradoxa d'estar més ben comunicades zones allunyades com Consell, Lloseta o Inca, que no zones com el polígon de Marratxí, es Pont d'Inca Nou i es Pont d'Inca amb una població major i amb més usuaris que els casos anteriors. Així mateix, es demana que tot els trens s'aturin a totes les estacions de Marratxí (i Palma), ara que no hi ha l'excusa de la línia única a s'Enllaç, ja que, segons proposen els responsables d'aquesta campanya, només representaria que aquests trens que ara no s'aturen a les esmentades estacions arribassin 5 minuts més tard a Palma o a Manacor, però amb temps suficient per tornar a sortir en direcció contrària.

Fan constar al document que aquests canvis no sols beneficiarien la utilització del transport públic ferroviari als alumnes de l'institut de Marratxí i resta de personal, sinó també als usuaris del Centre de Salut que hi ha al costat i a la gent que fa feina a les empreses del polígon.





JACF
TM - Tot Marratxí
Pòrtula, informació de Marratxí
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)


             Patrocinat per...
> L'Albelló - Pòrtol, "Tradició i avantguarda". 971 79 72 85
> Pòrtula, informació de Marratxí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada