dijous, 24 de setembre del 2009

EP-65 Aproximació fotogràfica a un portolà absent


La veritat és que els comentaris de la néta de Pere Canyelles Creus, de can Fava, em varen resultar entranyables del tot. És cert que ningú no es mereix coses així.


Conec Pere sobre tot per la seva participació en activitats de l'Associació Es Turó i també de la confraria del Carme. També de passar per amunt i per avall pel poble, fent passes i salut. De fet ja fa anys que venia adesiara per la redacció de Pòrtula a dur i cercar fotografies d'actes organitzats per la tercera edat i, molt concretament, de l'enterrament de la Sardina, en el qual pren part des de fa molt temps. Sempre de bon humor, amb un somrís i una broma a punt.

Precisament les fotografies que il·lustren aquesta estampa, unes de la càmera del Cine, fetes de na Bàrbara o d'en Jordi, i les altres meves, són de l'enterrament corresponent a l'any passat, triades entre moltes d'altres que ell hi surt, devora na Paquita, en Tasar i tanta d'altra bona gent de la Vila.


Les he rescatades per recordar el personatge en qüestió i acostar d'alguna manera el padrí a la néta, en Pere a n'Esther. Ja sé que no és el mateix, ni a prop fer-hi, però pot resultar un cert consol i és una manera d'expressar que tots lamentam aquesta situació i, certament, no la volem per a ningú. Des d'aquí també desitjam que en Pere torni i reprengui Turons, confraries i demés trulls que sol tenir en marxa i que ara, segur, noten el seu buit.
























Biel.-
EP-Estampes portolanes
EM - Estampes marratxineres - Tot Marratxí
Marratxiner/e/s
Pòrtula, revista de Marratxí
Pòrtol, el meu poble
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)
biel@portula.net



Patrocinat per...
> Restaurant Bon Jorn - Pòrtol. 971 60 33 39
>
L'Albelló - Pòrtol, "Tradició i avantguarda". 971 79 72 85
> Pòrtula, revista de Marratxí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada