dilluns, 10 d’agost del 2009

EP-43 El procés d'un Mestre




Trob que els processos creatius són fascinants. Sigui Música, sigui escriptura, sigui Art plàstica... O gastronomia, olleria o cinema... Els processos creatius resulten atractius, potser perquè tenen quelcom de màgic, per molt que a vegades es basin en fets del tot quotidians.
És el cas que ens ocupa: la simple redacció d'una recepta per un mestre del dibuix i la cal·ligrafia, l'amic Vicenç Sastre. Em sedueix, la visió d'algú en procés d'escriptura. Tot sovint, quan després d'una entrevista, algú ens dedica la seva obra, no me'n sé estar de fotografiar-li aquelles mans que resulten tan destres en el maneig de signes i lletres. Diria que és un dels meus temes fotogràfics més preuats.



Tornant a Vicenç, mirau que la recepta és tan simple com saborosa: una ensalada de llenties. I, ni tansevulla és seva, sinó d'una parenta barcelonina de la seva esposa Fina. Però és igual, el contingut no lleva un punt de força al procés, a la realització física que em permet acostar-me de forma molt íntima, a través de l'objectiu, a les mans de l'artista, del creador.


Biel.-
Estampes portolanes
Estampes marratxineres - Tot Marratxí
Pòrtula, revista de Marratxí
Pòrtol, el meu poble
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)
biel@portula.net



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada