dissabte, 29 d’agost del 2009

EM-49 Xavier Fortuny, pregoner de sa Cabaneta







Xavier Fortuny és una persona entranyable, bona gent fins a baix. Sens dubte, la seva tasca al nostre Jutjat de Pau li ha donat una pàtina de saber fer i tractar amb la gent que ha augmentat en positiu el seu caràcter, ja de per si obert i jovial.

Per això no és d'estranyar que l'hagin triat com a pregoner de les festes de sa Cabaneta, nucli on ha viscut un caramull d'anys, participant en tota quanta moguda s'ha presentat. El fet que darrerament hagi retornat als seus orígens ciutadans es pot considerar una pèrdua, tant pel poble cabaneter en concret com pel de Marratxí en general. La qüestió, tanmateix, és que li serveixi a ell i s'hi trobi a plaer i feliç.

Pel que em va avançar, l'argument del seu pregó té relació amb la seva experiència marratxinera i, molt en concret, amb els canvis que ha vist a l'Ajuntament i al poble de sa Cabaneta des de que s'hi instal·là, dins els anys 80 del segle passat -que sona d'enfora, això... !!!- fins a avui.


La recomanació és que l'aneu a sentir en directe, clar. Diumenge horabaixa a les 20:30 en es Molí. Però, en tot cas, si algú s'ho perd, apuntau que el podreu sentir el proper dimecres a través del programa "Amb 'P' de Pòrtula" de Ràdio Marratxí, a devers les 18 h. Endemés de pregons, també ens parlarà de saharians, un dels seus temes estrella. Perquè, entre moltes altres coses, Xavier és solidari i es sent profundament identificat amb aquell poble i la seva cultura.






Biel.-
EM - Estampes marratxineres - Tot Marratxí
Marratxiner/e/s
Pòrtula, revista de Marratxí
Pòrtol, el meu poble
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)
biel@portula.net

Patrocinat per Pòrtula, revista de Marratxí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada