dissabte, 18 de juliol del 2009

EM-30 Dia de Primera Comunió a Sant Marçal


Podria haver fotografiat qualsevol altra celebració d'aquest tipus que s'ha duit a terme durant l'actual temporada a l'església del Patró marratxiner, però era precisament la d'avui, devuit de juliol, aquella que s'imposava. Qüestions de família, què hi farem?

Al centre, n'Andreu -Massot i Isern, per més senyes- flanquejat pels seus cosins bessons, Marc i Miquel Isern i Landa.

Al darrere, pares i mares, joiosos tots, n'Elena, en Toni, na Maria Antònia i en Guillem.

Tots ells, petits i grans, residents a sa Cabaneta; i tots excepte un -el més alt de la tropa-, també nascuts aquí, o almenys inscrits al llibre de registre manejat de manera força diligent per Xavier Fortuny i Guillem Rigo.

La celebració, a càrrec del germà benedictí -ja oncle/avi, com jo mateix... quines coses!!!!- Josep, tot concelebrant amb un altre capellà gairebé de família, mn. Gabriel Ferrer, exrector de la parròquia, i assistits entre bastidors per l'actual titular de la rectoria de Sant Marçal, mn. Antoni Garau, sempre atent a qualsevol detall, per petit que sigui.

La Música -que no hi falti mai- molt ben tractada a través de veus i instruments d'Aires del Pla de Marratxí. No de bades hi ha quatre dels protagonistes d'avui -la bessonada i llurs genitors- que en fan part.

Un moment especialment emotiu: la pregària per aquells que ens precediren en el camí de la vida; ni més ni manco que tres padrins i un repadrí, Victorino, Guillem, Andreu i l'altre Guillem. Quanta càrrega, valga'm Déu.

Pel demés, festa, que és el que toca. Parents i amics en bulla contínua fins que les forces ho permetin. Enhorabona a tots, besades, i fins a la següent (en queden unes quantes en perspectiva, i tant).


Biel.-
Estampes marratxineres
Pòrtula, revista de Marratxí
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)
biel@portula.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada