dilluns, 27 de juliol del 2009

AM-12 - Nova etapa de les penyes mallorquinistes de Marratxí


En parlàrem a Ràdio Marratxí dimecres dia 15 de juliol de 2009

NOVA ETAPA DE LES PENYES GÜELL I BARRALET

Penya Güell fundada l'any 1941

Penya Barralet fundada l'any 1980

Penya Güell-Barralet
En Miquel Mesquida, que havia estat en altres etapes president de la Penya Barralet, ens ha explicat que, quan deixà la presidència de la penya, aquesta passà a Pòrtol, concretament al restaurant S'Amagat. De la Penya Barralet, fins fa poc, se n'ha ocupat en Miquel Bosch. Recordareu que la Penya Barralet havia passat per diverses seus per motius que ara no explicarem, com Sa Bauxa des Pont d'Inca o el Bar Nidda de ses Cases Noves. D'altra banda, la Penya Güell, que havia fundat el popular Tolo Güell, també duia a terme les seves activitats relacionades amb el Mallorca a Marratxí (xerrades, sopars, festes amb jugadors...). En Miquel Mesquida ens comentà que en Tolo Güell li demanà que se n'encuidàs (de la Güell), és a dir, que animàs els socis a continuar fent mallorquinisme i organitzàs festes i actes culturals. Aquesta penya, la Güell, també ha passat per diverses seus. Actualment, s'ha instal·lat al bar-restaurant es Pont d'Inca Nou. Aquest local, com veis, duu el mateix nom que la urbanització.

I què ha passat darrerament, idò?
Segons pareix, la Barralet no s'ha arribat a consolidar a Pòrtol. Però per donar sortida a l'afició que hi ha pel Mallorca a Marratxí s'han unificat les dues penyes. És a dir, ara tenim a Marratxí una sola penya del Mallorca que es diu Güell-Barralet. El president de la Güell-Barralet és en Tolo Güell. D'altra banda, ens han comentat que faran les mateixes activitats que fins ara. L'autocar que ha de dur els aficionats a l'ONO Estadi tendrà en compte els mallorquinistes de tot el municipi. Aquest sortirà del bar Cas Tord de Pòrtol, després passarà pes Figueral fins en es Pont d'Inca Nou.

Els costums de la Penya
Si sentiu un coet els dies de partit, és que el Mallorca ha ficat un gol i si el Mallorca guanya el partit, aleshores en sentireu tres.

I entre setmana, què fa la Penya Güell-Barralet?
Tots els dijous es fa un sopar a la seu de la penya, com hem dit, al bar-restaurant Es Pont d'Inca Nou. De dilluns a divendres també hi fan trucs.

Quines sorpreses ens prepara la Penya Güell-Barralet?
Es prepara una festa grossa tot d'una que comenci la lliga. Segurament es farà a principis de setembre. La festa tendrà música i diversió assegurada. Encara no ens n'han avançat res més.

Gestions de la Penya
La Penya Güell-Barralet gestionarà els carnets del Mallorca per a aquelles persones que pertanyin a l'associació. A més, també organitzaran excursions, foguerons per Sant Antoni, viatges, etc. Ja veurem com evoluciona aquesta nova etapa de la Penya Güell-Barralet. Esperam que es convertesqui en un punt d'unió entre els mallorquinistes de Marratxí.

Josep Antoni Calvo i Femenies
Pòrtula, revista de Marratxí
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada