dimarts, 30 de juny del 2009

EM-12 L' "skyline" del Pont d'Inca











La imatge llunyana del Pont d'Inca és ben característica: El campanar de l'església i la xemeneia de sa Farinera. I entre els dos, si vos hi fixau bé, més a prop del campanar, una punteta que correspon a la imatge de Santa Caterina Thomàs, patrona del poble, que vetla el seu batec encolomada al bellmig de la façana parroquial.

Aquest perfil urbà resseguint la línia del cel, o de l'horitzó -skyline en paraula especialment coneguda, per bé que de forma brutalment trista, arran dels atemptats de les Torres Bessones de New York- en el nostre cas es retalla sobre la serra de Tramuntana. La fotografia és presa des de l'altre costat de l'aeroport de Son Bonet, entre Can Balo i el Pla de na Tesa.


A la segona imatge, feta des de la zona de Son Macià, es nota més la distància entre ambdos elements identificatius del Pont d'Inca.
I és aquí especialment on hi trobam a faltar un tercer element que anys enrere ajudava a identificar el perfil de l'horitzó pontdinquer: la torre de l'aigua dels pous d'Emaya que els reponsables de l'empresa ciutadana varen fer volar, de forma immisericorde en contra del parer popular, fa uns anys.

Qualsevol moment posarem una foto històrica que ens ajudarà a comparar els dos moments. Veureu la diferència.



Biel.-
Estampes marratxineres
Pòrtula, revista de Marratxí
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)
biel@portula.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada